2013-11-18 Nu sjunger löjmetet på sista versen för i år!

Dröjer inte länge innan löjorna drar ut på sjön.
 
Igår & idag fick ja & Palle löja iofs mycket smått men skapligt mycket som är bra vid trollingfisket 10-15cm fåtal större 17-18cm ,senhöst & kallare bra mete efter förutsättningarna!!
 
Vid metet igår var Lasse Pihl & kollade läget.
Och idag när Palle & ja metade kom Nicke ner, han visade att han kan meta när han drog ett gäng löjor med mina grejor!
Henrik Lindgren, kom ner efter jobbet, med kastnät. & provade dra löja.
Löja fick han men bättre med metspö.
Pga kylan blev ja inte kvar så länge ja hade tänkt & ja hade inte tagit med mina ypperliga pimpelhandskar från RAPALA PROWEAR utsidan microfleece & insidan neoprengummi
Att dom sen är snygga också är ju ingen nackdel
 
Den här mössan med ull i både varm & snygg
 
 
Va löjligt hehe *S*
 
Snart blir det kallare from onsdag flera minusgrader & då lär löjan dra ut på sjön
Så ja passar på att meta löja i morgon också
Henrik Lindgren ska också dit & meta löja
Och troligtvis kommer Nicke också....
Alltid trevligare om man slipper meta själv =)
Att meta löjan är ok mesta jobbet är att frysa in dom i fryspåsar "dom ska ligga så rakt som möjligt 10/fryspåse" ett riktigt kladdgöra.
 
Viktigt med bra metgrejor
 
Det är stor skillnad på ett bra tävlingsspö & ett billigt skitspö i glasfiber
Tävlingsspöt  i kolfiber är extremt lätt & krokar fisken mycket mycket bättre än spöt i glasfiber.
Likadant med flötena som dom brukar ha vid tävlingsfisket är mycket mycket bättre än vanliga skitflöten
Maggot att meta löjan på & en bra spadenedkrok(utan ögla)
Hm inte gratis att meta om man ska ha bra grejor!!
Men mycket roligare att fiska med bra & ändamålsenliga grejor!!
Under metet lägger man löjorna i en hink med saltvatten(10liters hink 3-4 liter vatten & 0,5kg salt)
Skonsamt för löjan dör snabbt & fjällena sitter kvar bättre.
 
 
"skitfiske & kraftigt böjda spön"
 
 
Med vänlig hälsning/David "gösen"
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0